47 rôznych pomenovaní cukru

Výrobcovia potravín majú snahu skryť pridaný cukor do potravín a to takým úsilím, že pre cukor vymysleli požehnaný počet pomenovaní. Je to až znepokojujúce, ako veľmi sa snažia pridaný cukor schovať za iné pomenovanie, len aby ste si ho v predajni pri čítaní etikety nevšimli.  Pripravili sme pre Vás preto zoznam pomenovaní, ktoré sa používajú na etiketách. To, že niektoré vyznievajú ako pochádzajúce z prírodných zdrojov ešte neznamená, že aj z nich pochádzajú. Väčšina je však priemyselne spracovávaná, čiže o prírodnom pôvode niet ani stopy. Tu je teda zoznam…

Rafinované potraviny

 

Pomenovania cukru v potravinárskom priemysle

  1. nektár z agáve
  2. trstinový cukor
  3. cukrársky cukor
  4. ďatlový cukor
  5. diastatický slad
  6. galaktóza
  7. zlatý sirup
  8. práškový cukor
  9. maltodextrín
  10. rafinovaný sirup
  11. cukor
  12. barbadoský cukor
  13. hnedý cukor
  14. karamel
  15. kukuricový sirup
  16. fruktóza
  17. glukóza
  18. hroznový cukor
  19. invertný cukor
  20. sladový cukor
  21. organický surový cukor
  22. ryžový sirup
  23. sirup
  24. jačmenný slad
  25. maslový sirup
  26. kukuričný sirup
  27. dextrán
  28. ethylmaltol
  29. ovocný džús
  30. glukóza v pevnom stave
  31. vysoko-ovocný sirup zo zrna
  32. laktóza
  33. javorový sirup
  34. cirokový sirup
  35. repný cukor
  36. kryštálová trstinová šťava
  37. kryštalická fruktóza
  38. dextróza
  39. zahustená trstinová šťava
  40. džúsový koncentrát
  41. zlatý cukor
  42. med
  43. sirup zo sladu
  44. melasa
  45. surový cukor
  46. sacharóza
  47. žltý cukor

A určite existujú aj iné. Nie je tento stav 47 napriek tomu alarmujúci?
 

Máte problém s nadváhou? Chudnite s nami pod odborným dohľadom!

Formular akcia

Objednať konzultáciu

Polia označené * sú povinné!

 

Sumár
47 rôznych pomenovaní cukru
Názov článku
47 rôznych pomenovaní cukru
Popis
Výrobcovia potravín majú snahu skryť pridaný cukor do potravín a to takým úsilím, že pre cukor vymysleli požehnaný počet pomenovaní. Je to až znepokojujúce, ako veľmi sa snažia pridaný cukor schovať za iné pomenovanie, len aby ste si ho v predajni pri čítaní etikety nevšimli.
Autor

Tagy:, ,

Žiadne komentáre neexistujú

Pridaj komentár