5 dôvodov, prečo by ste mali mať jablčný ocot v potravinovej skrini

Ak Vás nepresvedčia fakty, že jablčný ocot obsahuje množstvo vitamínu A a E, horčíku, železa, vápnika a mnohých ďalších zložiek, týchto 5 dôvodov Vás presvedčí, prečo by nemal jablčný ocot chýbať vo Vašej kuchyni.

Jablcny ocot

1. podporuje chudnutie

Výskumy preukázali, že jablčný ocot pomáha pri trávení tým, že spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka, čo spôsobí dlhší pocit sýtosti. Pomalším vyprázdňovaním žalúdka sa spomalí aj uvoľňovanie glukózy do krvného obehu.

2. zlepšuje trávenie

Pektín, ktorý jablčný ocot obsahuje Vám pomôže pri trávení. Ak si ním pokvapkáte šalát, prijmete tak aj dostatok vlákniny.

3. ničí bradavice

Áno, znie to až podivne, ale ak si budete jablčným octom namočeným na vatový tampón potierať bradavice, je možné, že sa ich zbavíte takýmto spôsobom bezbolestne. Vyskúšajte to, kým nenavštívite svojho dermatológa.

4. zvyšuje energiu

Jablčný ocot zlepšuje Váš výkon. Ak sa počas dňa v práci nedostanete ku káve, môžete si dopriať pohár vody s niekoľkými lyžicami jablčného octu. Ten Vás takpovediac “nakopne” späť do práce a doplní potrebnú energiu.

5. posiľňuje imunitu

Každý z nás vie, že vitamíny a minerály sú pre naše zdravie nevyhnutné. V prípade, že ochoriete, je jablčný ocot skvelou pomôckou na doplnenie chýbajúcich vitamínov a minerálov. Vypite niekoľko šálok horúceho jablčného octu, ktorý prevaríte s kajenským korením, citrónom a medom. Táto kombinácia Vám pomôže uvoľniť dutiny a znovu tak získate potrebnú výživu pre svoje telo.
 

Máte problém s nadváhou? Chudnite s nami pod odborným dohľadom!

Formular akcia

Objednať konzultáciu

Polia označené * sú povinné!

 

Sumár
5 dôvodov, prečo by ste mali mať jablčný ocot v potravinovej skrini
Názov článku
5 dôvodov, prečo by ste mali mať jablčný ocot v potravinovej skrini
Popis
Ak Vás nepresvedčia fakty, že jablčný ocot obsahuje množstvo vitamínu A a E, horčíku, železa, vápnika a mnohých ďalších zložiek, týchto 5 dôvodov Vás presvedčí, prečo by nemal jablčný ocot chýbať vo Vašej kuchyni.
Autor

Tagy:, ,

Žiadne komentáre neexistujú

Pridaj komentár