Sú zdravšie bielka alebo žĺtka z vajíčok?

Konzumácia vajíčok je jednoduchým a rýchlym spôsobom ako si dopriať proteíny kedykoľvek počas dňa. Praženicu či omeletu na raňajky, prípadne karfiol s vajíčkom na obed môžu byť chutnou voľbou. Je pravdou, že žĺtok obsahuje tuk, ale taktiež obsahuje mnoho vitamínov a živín.

Vajcia

Preto, ak hľadáte vhodnú potravinu, ktorá obsahuje vitamín A, B12 a vitamín D a taktiež vápnik, kyselinu listovú a omega-3 mastné kyseliny, jedno vajíčko za deň Vám uškodiť nemôže. Treba však mať na pamäti koľko mäsa, výrobkov zo syra či mliečnych výrobkov skonzumujete za deň. Aby sa Váš cholesterol nezvyšoval.

Prinášame Vám tabuľku, aké mikro a makro živiny obsahuje jedno vajíčko.

1 bielok 1 žĺtok 1 celé vajce
Kalórie  16 54 70
Tuky celkom (g) 0 5 5
Nasýtené tuky (g) 0 2 2
Cholesterol (mg) 0 211 211
Proteíny (g) 4 3 7
Sacharidy (g) 0 1 1
Sodík (mg) 55 8 63
Vláknina (g) 0 0 0
Vitamín A 0 244 244
Vitamín B12 0 0.3 0.3
Vitamín D 0 18.2 18.2
Draslík 53.8 18.5 72.3
Kyselina listová 1.3 24.8 26.1
Omega 3 mastné kyseliny 0 38.8 38.8
Selén 6.6 9.5 16.1
Vápnik 2.3 21.9 26.1

 

Máte problém s nadváhou? Chudnite s nami pod odborným dohľadom!

Formular akcia

Objednať konzultáciu

Polia označené * sú povinné!

 

Sumár
Dátum recenzie
Chudnutie s PROTISSIMO
Sú zdravšie bielka alebo žĺtka z vajíčok?
Hodnotenie autora
51star1star1star1star1star

Tagy:, , ,

Žiadne komentáre neexistujú

Pridaj komentár